Geldtest KvK helpt zzp'er van de wal in de sloot

De Kamer van Koophandel (KvK) publiceert een test die zzp'ers en kleine ondernemers inzicht moet geven in hun geldzaken.

Met de zogeheten Grip-op-Geld test wil de KvK ondernemers stimuleren meer bezig te zijn met het op orde brengen van hun privé en zakelijke financiën.

Grip, inzicht en overzicht op geldzaken zijn belangrijk om financieel zelfredzaam te zijn. Veel ondernemers laten hun financiën door een accountant of boekhouder uitvoeren.

Daardoor zijn ze zich soms minder bewust van hun financiële situatie en hun eigen omgang met geld. De test Grip-op-Geld wil kleine ondernemers en zzp'ers hiervan meer bewust maken. Dat is een nobel initiatief. Maar de uitwerking is allerbelabberdst.

De zzp'er krijgt aan de hand van een twintigtal vragen en stellingen onder andere een score over het op orde hebben van zijn geldzaken en een aantal tips deze te verbeteren.

De redactie van de Businessbox krijgt met een score van 33 procent de mededeling op de goede weg te zijn. Een ondernemer die voor het op orde hebben van zijn geldzaken zo laag scoort, moet een schop onder zijn kont hebben! Wat heeft een zzp'er nu aan de mededeling dat hij op de goede weg is, terwijl zijn financiën een grote chaos zijn?!

De KvK-ambtenaar weet nog steeds niet wat ondernemen is. Gelukkig wordt dit geldverslindende overheidsfiliaal binnenkort gesloten. En de zzp'er? Die kan zich beter door ervaren collega's laten informeren of door ervaring rijk worden. Want van dat gepamper door de overheid wordt geen ondernemer beter.

Bron: De Zaak

Tags: KVK, Geld, ZZP