65+er in dienst nemen of houden wordt aantrekkelijker

Voor werkgevers wordt het vanaf 1 juli volgend jaar aantrekkelijker om medewerkers die de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt, aan te nemen of in dienst te houden. Dat staat in een wetsvoorstel van minister Kamp van Sociale Zaken. Wat gaat er veranderen en waar moet u tot die tijd rekening mee houden als u een 65+er aan boord wilt nemen of houden?

Wat zijn de plannen?
Vanaf 1 juli 2013 hoeft een werkgever:

- Een 65+er nog maar zes weken loon door te betalen als die ziek wordt. Nu geldt nog de verplichting om het loon twee jaar door te betalen.

- Niet meer na 3 tijdelijke contracten verplicht een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd aan te bieden. In de huidige situatie mag u werknemers drie keer een contract voor bepaalde tijd aanbieden. Na de derde verlenging ontstaat automatisch een contract voor onbepaalde tijd.

Lees ook: "Hoe vaak mag ik iemand een tijdelijk contract aanbieden?" »

Recht op minimumloon
Veel werkgevers denken dat ze een 65+er minder dan het minimumloon mogen betalen. Dat ligt er maar aan. Hoewel de wet op het minimumloon nog niet van toepassing is op 65+ers – dat verandert dus hoogstwaarschijnlijk vanaf 1 juli volgend jaar - mag u toch niet minder betalen vanwege de Wet gelijke behandeling op grond van leeftijd bij de arbeid (WGBL). Als u al medewerkers – jonger dan 65 jaar – in dienst heeft die hetzelfde werk doen als een 65plusser (vergelijkbare functie) mag u de oudere werknemer niet minder dan hen betalen.   

Alleen als een 65+er uw eerste medewerker zou zijn, zou u nu nog wél minder dan het minimumloon mogen betalen.

Bron: De Zaak