Crowdfunding zo optimaal mogelijk met OAMKB

OAMKB onderkent de vele mogelijkheden van crowdfunding. Wil jij investeren in je onderneming en wil je de benodigde financiën met behulp van crowdfunding bijeen brengen, den helpen we je om je dromen waar te maken. De ervaring die we met crowdfunding platformen hebben en de afspraken die we hier hebben gemaakt, maken dat de kansen om ook jouw crowdfunding project snel en succesvol te maken groter zijn. Ben je klant van ons en laat je je aanvraag door ons begeleiden, dan investeren we meteen € 500,- terug in je bedrijf.

Screening

Niet elke investering leent zich voor een crowdfundingtraject. Vooraf dien je te beseffen dat een investering een zodanige omzet- en winststijging moet veroorzaken dat de investering verhoogd met rente ook binnen de afgesproken tijd terugbetaald kan worden. Dat maakt dat crowdfunding niet geschikt is om een doorstart te maken, het laten uitvoeren van een reparatie, om de bestaande omzet op peil te houden of voor een project zonder winstoogmerk. Maar uitzonderingen kunnen, afhankelijk van de situatie, natuurlijk altijd mogelijk zijn. Duidelijk is dat crowdfunding in ieder geval geschikt is voor investeringen in producten en diensten in de nieuwe, digitale economie. De mogelijkheid tot opschaling is daarbij van belang.

Crowdfunding moet haalbaar zijn

Alle relevante factoren komen bij elkaar als de haalbaarheid van je crowdfundingaanvraag moet worden beoordeeld. Die factoren kunnen liggen op het gebied van brancheontwikkelingen, het innovatieve karakter van de dienst of het betreffende product, het inspelen op nieuwe technologische ontwikkelingen en mogelijkheden, maar ook de eigen financiële mogelijkheden en eventuele partners. Al deze gegevens zijn nodig voor het maken van een goede inschatting van de haalbaarheid en we denken met je mee om een oplossing te zoeken die aansluit bij jouw financieringsvraagstuk, bij jouw plannen. De screening wordt voor € 350,- voor je uitgevoerd.

We gaan van start

Voor een investering van € 500,- voeren we het volgende voor je uit:

Succes!

Crowdfunding platformen eisen bijna altijd een goede financiële begeleiding van het hele proces. Dat betekent: vóór de aanvraag, de aanvraag zelf en het traject ná de aanvraag. En dat is logisch, want dit geeft de investeerders meer zekerheid. OAMKB heeft al verschillende jaren een goede samenwerking met Geldvoorelkaar, en we hebben daarom met Geldvoorelkaar een crowdfunding traject ontwikkeld.

Drie verschillende gradaties

In het traject hebben we drie verschillende gradaties: brons, zilver en goud. Dit betekent dat we oplossingen kunnen bieden van een eenvoudige standaard aanpak tot oplossingen op maat voor complexe aanvragen. Elk traject is volledig en all-in. Het omvat steeds het moment van opstellen of aanscherpen van het businessplan tot het moment van evaluatie, in de periode dat na de investering resultaten zichtbaar moeten worden.

Verloop van het crowdfunding traject

De algemene opzet van het crowdfunding traject ziet er als volgt uit:

Traject Brons, all-in crowdfunding traject * )voor € 2500,-

Traject Brons is geschikt voor een standaard crowdfunding traject dat we je kunnen aanbieden voor €2500,-*). Maar voor dat bedrag kun je al voor 99% zeker zijn van succes. Bovendien zorgen we voor een nog beter aangescherpt businessplan en financiële begroting. Tijdens het investeringsproces en het groeiproces dat erop volgt wordt je begeleid.

Concreet houdt dit in dat onze crowdfunding specialist ongeveer 20 uur met je project en met jou als ondernemer bezig is. Onze financieel adviseur neemt jouw verhaal als uitgangspunt om een realistisch businessplan en bijbehorende begroting op te stellen. Deze begroting vormt tijdens de uitvoering de leidraad. De volledige voorbereiding van de crowdfunding aanvraag wordt door ons verzorgd, evenals de begeleiding tijdens de looptijd van het traject. Als het binnenhalen van de financiering succesvol is dan neemt onze crowdfunding specialist met je door hoe de investering moet worden uitgewerkt en kan er eventueel worden bijgestuurd.

Traject Zilver, een bijzondere crowdfunding aanvraag, voor € 4500,- *)

Niet alle crowdfundinga anvragen zijn standaard, soms heb je een bijzondere aanleiding voor een aanvraag. Of soms lijkt je project niet te passen in het crowdfunding gebied. Toch kan het soms zinvol zijn om onderzoek te doen naar de mogelijkheden. Omdat je hiervoor de beste adviseurs nodig hebt die er zijn kom je bij OAMKB uit. Dankzij de nauwe samenwerking van OAMKB met Geldvoorelkaar.nl is er een snel en rechtstreeks overleg mogelijk. Blijkt uit de screening naar de haalbaarheid dat je voorstel inderdaad grote kans van slagen heeft, dan kunnen we aan de slag. Businessplan en begroting worden realistisch opgesteld en zodanig dat je je project ook inderdaad via crowdfunding gefinancierd krijgt.

Concreet houdt dit in dat onze crowdfunding specialist ongeveer 40 uur met je project en met jou als ondernemer bezig is. Onze financieel adviseur neemt jouw verhaal als uitgangspunt om een relalistisch businessplan en bijbehorende begroting op te stellen. Deze begroting vormt tijdens de uitvoering de leidraad. De volledige voorbereiding van de crowdfunding aanvraag wordt door ons verzorgd, evenals de begeleiding tijdens de looptijd van het traject. Als het binnenhalen van de financiering succesvol is dan neemt onze crowdfundingspecialist met je door hoe de investering moet worden uitgewerkt en kan er eventueel worden bijgestuurd.

Traject Goud, een volledig traject voor € 7500,-*)

Grotere ondernemingen die crowdfunding willen inzetten voor hun investering en de bijbehorende marketingcampagne kunnen bij OAMKB terecht voor een all-in crowdfunding traject inclusief marketingplan. Omdat OAMKB beschikt over de beste crowdfunding adviseurs heb je specialisten tot je beschikking in vele disciplines, zoals accountancy, finance & control, financiering en marketing. Al die specialismen bij elkaar resulteren in een optimale crowdfunding campagne.

Concreet houdt dit in dat onze crowdfunding specialist ongeveer 60 uur met je campagne in de slag is. De volledige voorbereiding van de crowdfunding aanvraag wordt door ons verzorgd, evenals de pitch en de begeleiding tijdens de looptijd van het traject. Als het binnenhalen van de financiering succesvol is dan neemt onze crowdfunding specialist met je door hoe de investering moet worden uitgewerkt en kan er eventueel worden bijgestuurd.

Let op

*) Bestaande klanten van OAMKB krijgen 25% korting op Brons, Zilver of Goud. Die korting krijg je ook als je voor een jaar een maandabonnement voor een geautomatiseerde administratieve verwerking en financieel adviseur afneemt voor € 95,- per maand, exclusief modules
**) Blijkt het project na screening niet haalbaar, dan wordt alleen het bedrag van de screening zelf (€ 350,-) in rekening gebracht.
De crowdfunding aanvragen via OAMKB hebben tot nu toe een 100% slaging gehad.

Hoe werkt crowdfunding bij OAMKB?